Back to Basics, Spectrum Noir Markers

Hallo Creatieve Familie,

Zoals jullie natuurlijk gezien hebben dat ik aan het spelen ben met mijn nieuwe aanwinst, namelijk mijn Spectrum Noir Marker set. Ik heb wat onderzoek naar deze stiften gedaan en wil jullie graag alle info die ik gevonden heb laten weten.

Wat zijn Spectrum Noir Markers?

Spectrum noir zijn op alcohol gebaseerde stiften, waarmee je kan blenden en mooie effecten kan bereiken in je tekeningen en meer. Ze worden veel gebruikt door Anime en Manga tekenaars maar zijn ook zeer geliefd bij kaarten maaksters en art journalers. De markers komen met 2 soorten tips, een dikke tip om grote vakken mee in te kleuren en een fijne punt om in kleine hoekjes te komen. Je kan de nibs vervangen voor nieuwe, of zelfs een ander soort tips.

Deze markers zijn gebouwd op duurzaamheid, omdat je ze bij kan vullen met een herinker en zo dus levenslang kan genieten van prachtig kleuren. De markers zijn er in 168 kleuren, de koop in set van 6, 24 en in grote sets. De kleine sets zijn 6 bij elkaar passende kleuren in een kleurgroep, zoals paars, turquoise enz. Ze zijn ideaal om mooie ombre overlopen mee te creëren en je kan ze in meedere lagen opbouwen.

Spectrum-Noir-Color-Chart-US-Letter1

Waar kun je de markers op gebruiken?

Op alle niet poreuze ondergronden, zoals glas, transparency, parels, kralen, special papier en nog meer! Qua papier is heel veel speciaal papier te koop, ik zelf heb de Perfect Colouring Paper gekocht, 2,95 voor 10 stuks en je krijgt dan A4tjes. Veel plaats om te stempelen dus! En dit papier helpt ook veel als je lagen wilt opbouwen en mooi wilt blenden. Ik vind dit fijn papier en blijf hier ook bij 🙂

IMG_20150703_190153

Hier een klein voorbeeld van een Scrapberry stempel op het papier, hier ben ik ongeveer een half uur mee bezig geweest, het werkt zo ontspannend.

Welke inkt gebruik je erbij?

De inkt die ik gebruik is Memento. Die is helemaal geschikt voor stempelwerk en is meteen zuurvrij en loopt niet door. Ook de inkt van Lawn Fawn is geschikt. Je moet geen andere inkt gebruiken, zo jammer als je kleur doorloopt! Je kan ook digitale stempels uitdrukken, maar hiervoor moet je wel een laser kopie gebruiken. Inktjet is op waterbasis en loopt weer door.

Hoe bewaar je je Stiften?

Ikzelf bewaar ze liggend, zodat de inkt mooi verdeelt blijft. Dit raden ze ook aan op de Spectrum Noir website. Je kan ze in een doos doen, zodat je ze makkelijk over mee naartoe kan nemen. Ik kleur graag boven aan tafel, niet in mijn werkruimte. Kleuren kan ik doen waar de kids bij zijn en ’s avonds ga ik niet gauw alleen de kelder in.

IMG_20150702_095134

Ik ben zelf nog een Noob in markers, maar ik ben nu al zo blij met de aankoop! Ikzelf heb 2e hands een set via MP gekocht, zeer voordelig, en je kan ze toch bijvullen! ik moet nog een 24 kleuren als ik het goed heb, de enigste die ik echt mis is de Blue Turqoise, die ik zeker nog een keer ga kopen.

Je kan dus nog meer info verwachten en leuke kaart ontwerpen zien!

XXX

BE YOUniek

Chantal

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s