Mijn eerste keer zelf Cold Process zeep maken!

Al een tijde ben ik gefasineerd door het zelf zeep maken. Vaak zie in dure gierzeepjes, luxe zeep maar natuurlijk ook de luxe natuurlijk zeepen die veel in amerika verkocht worden.

En heel uitgebreid ziet het er niet uit. Maar je moet wel weten wat je doet. De videos van royalty soap en soapqueen, zijn zo lekker rustgevend en inspirerend om naar te kijken. Vooral het eindresultaat als ze de zeep snijden en de mooie swirls aan de binnenkant laten zien. Ik heb jaren taarten gemaakt, met zeer veel liefde naar toch ergens vond ik het stiekem jammer om de taart te eten. En dan zijn luxe zepen misschien een net zo creative oplossing die ik veel langer kan bewaren en kado kan geven. Wie wil nu geen luxe zeep krijgen?

Ook de gevoelige huid van mijn kids zijn toch ook wel een inspiratie. Ze kunnen werkelijk tegen weinig en als ik zelf zeep met lekkere geuren kan maken, echt wel!

Wat heb ik nu gebruikt voor het eerste recept:

Om simpel te beginnen heb ik een recept met 2 olien (kokosnoot en olijfolie) 50% 50%, water en noah (natriumhydoxide). Ook heb ik peppermuntolie en wat mica poedee gebruikt.

Vooral het afwegen moet met veel preciezie om het zeepprocess goed te laten verlopen.

Eerst het water met de noah langzaam gemixt en laten afkoelen. Daar de olieën gemixt en op temp gebracht (40graden) als het lye water afgekoeld is, tot ong 40 graden heb ik alles gemixt en geblend tot een lichte trace. Geurolie en mica erbij en dan in de vorm. Ik heb de oven nu op 70 graden staan waar de zeep nu 1,5 uur instaat tot ik complete gel fase heb bereikt.

Ik kan niet wachten! En nu ruikt mijn huis naar peppermunt!

Xxx be youniek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s