Waar haal je inspiratie vandaan?

Dit is een van de vragen die me veel gesteld worden. Hoe kom je zo creatief? Waar haal je die ideeën vandaan?

Creatief zijn is iets wat in je kan zitten vanaf je geboorte of is iets wat je jezelf aan kan leren. Ik ben zelf vanaf jongs af aan al bezig met kleuren, knippen, plakken, maken alles wat los en vast zit moet versierd worden.

image

Creatief zijn is echt een manier van leven. Een manier van anders tegen dingen aankijken. Niet in problemen maar oplossingen denken, hoe cliche het ook klinkt! En iemand met Adhd, zoals ik ben, heeft vaak net een streepje voor op het creatieve vak.

Ik raak geinspireerd door een idee wat ik zie op tv, een leuke decoratie in de winkelruit, een toffe foto op pinterest, ja ik heb zelfs wel eens van dingen gedroomd.

Het is een soort kraan die je kan open zetten. Als je eenmaal begint ga je steeds verder nadenken en zie je steeds meer leuke ideeën. Wil jij dus ook wat creatiever worden? Gewoon beginnen. Koop een knutselpakketje, teken een keer, probeer gewoon uit! Wees niet bang om fouten te maken, ik maak ze ook en soms pakt het beter uit als verwacht.

En voor degene die echt geen idee hebben waar te beginnen is er altijd nog Pinterest!

Xxx
BE YOUNIEK

Chantal
Craftmama

2 reacties op ‘Waar haal je inspiratie vandaan?

  1. Denk dat iedereen creatief kan zijn. Is meer iets dat je moet ontwikkelen, bij de een gaat dit makkelijker dan bij de ander. Beetje zoals sporten, is voor iedereen wel iets te vinden je moet alleen het juiste vinden en er mee bezig gaan. Het niet bang zijn en jezelf niet vergelijken is voor mij ook heel erg belangrijk, zoals ik ook al eens heb geschreven in een artikel. Kan soms wel te hoge eisen aan mijzelf stellen.

    1. Ja ik weet ook zeker dat iedereen creatief kan zijn. Zeker met duidelijke instructies kan iedereen iets moois maken, mensen zijn vaak verbaasd als het ze toch lukt. Ik ben voor mezelf ook altijd streng maar de fouten die ik zie 🙂 ziet een ander niet. Mensen zijn vaak geintimideerd door moeilijke projecten maar zo gauw je je openstelt, komt het vanzelf wel goed! Bedankt voor je reactie 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s